Лекари предупреждават, че хората, които имат повече от десет бенки на дясната

...
Лекари предупреждават, че хората, които имат повече от десет бенки на дясната
Коментари Харесай

Повече от 10 бенки на дясната ръка са предупреждение за висок риск от рак!

Лекари предизвестяват, че хората, които имат повече от десет бенки на дясната си ръка са изложени на по-голям риск от развиване на рак на кожата. Британски откриватели откриват, че тези, които имат 11 бенки на ръката, евентуално имат повече от 100 по цялото си тяло.

Въпреки че повечето бенки са доброкачествени, те могат да се извърнат в ракови, а съществуването на  повече от 100 е допустимо да увеличи риска от недоброкачествен меланом до 10 пъти.

 

От 70-те години на предишния век броят на заболелите се е нараснал пет пъти, което се дължи на необятната приложимост на солариуми и излагането на слънце. Хората с алена коса и светла кожа са по-застрашени, само че откривателите от Кралския лицей в Лондон, считат че е извънредно значимо да се преброяват бенките. Според тях, в случай че докторите могат бързо да дефинират застрашените от заболяването, ще имат опция да заловен развиването в по-ранен стадий, когато лечението е по-лесно.

Медицинските сестри от болница „ Св. Томас “ в Лондон преброяват бенки на повече от 3500 здрави дами. Те разделят тялото на 17 зони и дефинират кои от тях са най-показателни за цялостното броене на бенките.  Проведено е и второ изследване с мъже. Ръцете се оказват най-подходящото място, което дава правилна информация.

Наличието на много бенки е знак, че клетките на кожата са доста дейни, което покачва възможностите някои от тях да се развият в ракови. Дерматологът  Вероника Батай се надява проучването, оповестено в Британското списание по дерматология, да помогне  на лекарите да диагностицират рака на кожата допустимо най-рано. Тя прибавя, че пациентите с бенки трябва да наблюдават промени във формата или цвета им, тъй като това може да е симптом, че бенката се трансформира в ракова.  Д-р Клеър Найт от Cancer Research UK споделя, че „ това изследване демонстрира, че броят бенкина ръцете ни дава добра индикация за това колко бенки имаме върху телата ни. Това би могло да бъде потребно, тъй като знаем, че хората с много бенки имат по-висок риск от развиването на меланома. “ Ако имате светли очи и кожа и светла или алена коса, в случай че в миналото сте изгаряли от слънцето, то тогава вие попадате в застрашената група.

По-малко от половината от меланомите се развиват от съществуващите бенки. Това е повода да сте наясно за наличните бенки и да уведомите вашия доктор за смяна в цвета, размера и чувството им, само че при поява на нови наложително се обърнете към експерт.

Меланом може да се развие по цялото тяло, а освен по рацете. Най-често по краката при дамите и на кръста при мъжете.  Повечето хора имат 20 до 30 бенки, само че не е нечувано при някои,  те да доближават 400-500 пише lekuva.net.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР